NEJ, VILJESTYRKEN HJÆLPER DIG IKKE Ned i vægt!

Du kan blindt stole på viljestyrken, når du taber dig. Men ifølge bestsellerbogen Willpower: Rediscovering the Greatest Human Strength kommer du desværre ikke ret langt med viljestyrke alene.

En af de mest nedslående konklusioner i bogen af ​​forfatteren og socialpsykologen Roy F. Baumeister er, at vores vægt er mere eller mindre fuldstændig modstandsdygtig overfor det, vi kalder selvkontrol.

Bogen er baseret på en teori og snesevis af forskellige undersøgelser om, at næsten alle, der forsøger at tabe sig, før eller siden fejler. Dette er uanset hvor meget viljestyrke eller selvkontrol du er i besiddelse af.

Viljestyrke hjælper ikke

Roy F. Beumester ville derfor teste dette med selvkontrol og sammensætte et 12 ugers vægtprogram. Han fulgte især elever, der havde en høj grad af viljestyrke og fulgte dem tæt gennem hele uddannelsen.

Resultatet var, at de kun klarede sig en smule bedre end dem med lav viljestyrke, og deres viljestyrke også hurtigt blev svækket i de kommende uger. Det viste sig, at der var lille forskel i vægttab mellem de to grupper.

viljestyrke av Roy Baumeister
Willpower: Rediscovering Our Greatest Strength av Roy F. Baumeister

Hvorfor hjælper viljestyrken ikke?

Vi ved, at en god portion viljestyrke kan hjælpe os på mange af livets arenaer, så hvorfor virker denne muskel ikke, når målet er at tabe sig?

Det kan der være mange årsager til. Og en af ​​dem er, at vi kapitulerer og ender med at ”give the bluff” til sidst, når det kommer til slankekure.

I et eksperiment blev en gruppe deltagere, som alle gerne ville tabe sig, lokket ind i, hvad de troede var en smagstest: De blev bedt om at vurdere forskellige snacks.

Alle deltagere ankom sultne, ingen havde spist i flere timer før eksperimentet.

Milkshake

I et laboratorium fik deltagerne enten en lille milkshake for at dæmpe den værste sultfølelse eller to store milkshakes med masser af kalorier.

Efter at have drukket blev de ført ind i et lille lokale fyldt med kager, chips og andet godt, som de blev bedt om at bedømme.

De, der ikke var på slankekur, opførte sig, som man kunne forvente: De, der havde drukket mange milkshakes, forsynede sig også mere beskedent.

Men det, der forbløffede forskerne, var, at de, der var på slankekur, og som også havde drukket mange milkshakes, stadig spiste grådigt af alt det gode.

De fortsatte derfor eksperimentet for at bekræfte deres antagelser. Igen og igen viste det sig, at de, der tabte sig, spiste mere end den anden gruppe. En gruppe gav simpelthen bluffet; de valgte i stedet at indstille kosten for en behagelig smagsoplevelse.

Brugte viljestyrken

Dette kan lyde som et nederlag for alle os, der forsøger at tabe sig. Hvis vi ikke kan bruge viljestyrken til at tabe os, hvordan skal vi så lykkes?

Beumester henviser endvidere til et eksperiment bestående af kvinder på slankekur, som blev bedt om at melde sig frivilligt til en smagstest.

Inden selve smagsprøven fik de set en følelsesladet scene fra dramakomedien Terms of Endearment. Halvdelen af ​​deltagerne blev bedt om at dække deres følelser, mens den anden gruppe fik lov til at udtrykke dem frit.

Efter filmen blev de ført ind i et lille lokale fyldt med forskellige typer is.

De personer på slankekur, der var blevet bedt om at undertrykke deres følelser, spiste næsten dobbelt så meget is som den anden gruppe:

Beumester konkluderede, at de havde brugt deres evne til at undertrykke overspisningsadfærden, fordi de havde holdt deres følelser tilbage, da de så scenen fra filmen.

Han påpeger, at viljestyrke er en sart muskel, der slides ned.

En person, der taber sig, vil helst vælge muligheden til højre, hvis de er baseret på viljestyrke til at tabe sig.

Viljestyrke stjæler energi

Konklusionen på forskellige eksperimenter, der blev udført, viser, at viljestyrken forbruger energien og modstandskraften i os.

For hvis valget enten var sunde fødevarer som grøntsager eller usunde som slik, ja, så gik diæterne nærmest kategorisk efter de usunde alternativer.

De valgte snacks, der gav høj energi, og som havde høj glukose. Glukose kommer fra fødevarer med højt kalorieindhold, der er højt i sukker.

Lad os se videre

At modstå fristelser kræver en høj dosis viljestyrke, og det viser sig, at glukoseniveauet i kroppen falder efter at have øvet sig i selvkontrol. Slankere mennesker, der gentagne gange er afhængige af viljestyrke for at modstå fristelser, og dermed ender med at spise mere.

Vi tyr til snacks for at genoprette glukoseniveauet.

Desuden refererer forfatteren til bogen Willpower: Rediscovering the Greatest Human Strength til den følelsesmæssige tilstand, vi er i, når vi taber os.

Når vi er følelsesmæssigt sårbare, er det lettere at blive lokket af den umiddelbare glæde ved noget godt at spise. Dette er nemmere, hvis vi allerede er mætte, men hvis viljestyrkemusklen allerede er svækket, og glukoseniveauet er lavt, så er det let at falde for fristelser.

Det er for eksempel derfor, du aldrig bør gå i butikken, når du er meget sulten: Du kommer i konflikt med din viljestyrke, og udsætter dig selv for en ekstra belastning.

Nøglen til varigt vægttab

Roy F. Baumeisters konklusion er, at vi har brug for mad som belønning efter at have vist en høj grad af viljestyrke. Du kommer derfor ikke langt med en ustabil muskel alene.

Baumeister læner sig i stedet op på social støtte, når det kommer til vellykket slankekure. Du bør lave en skriftlig plan, der fortæller dig, hvor meget du skal spise eller træne. Du bør dele dette med andre for at gøre det hele endnu mere bindende og gennemførligt.

Derudover vil det være nyttigt at vide i god tid, hvad man skal spise, for at undgå de impulsive luner. Det bedste for hjernen er at undgå at træffe beslutninger igen og igen.

Slip viljestyrken med slankepille

En slankepille kan give dig frihed til at tænke på andre ting end slankekure. To kapsler MetaBurn indeholder alle de ingredienser, du skal bruge for at tabe dig: chrom hjælper med at mindske trangen til slik, derudover indeholder MetaBurn andre slankende ingredienser såsom grøn te, chili og wakame-ekstrakt. Chrom hjælper med at opretholde et normalt blodsukkerniveau.

Med MetaBurn i kroppen vil du mærke, at det bliver nemmere at spise sundere, og måske kan du bruge din viljestyrke på andre ting?