Så meget vil du tage på i julen

For de fleste af os handler julen om igen at samles om et højtideligt af flæskesteg, and eller medisterpølse. Hvor meget lægger du egentlig ind i disse ferier? Og hvor lang tid tager det at komme af med kiloene igen?

Det er normalt, at vægten svinger lidt inden for et år. Faktisk viser et større studie af 120 000 amerikanere at vi i gennemsnit tager 1,5 kilo på (svarende til 100 kalorier om dagen), over en periode på fire år. Og at meget af vægtøgningen sker i juleferien.

En tid, hvor vi gladeligt mæsker os i fedtrig mad, julemarcipan og de syv slags.

Vil du gå op i julen?

Vi tilegner os andre vaner i ferien, vi ændrer livsstil og adfærd. Flere undersøgelser viser, at vi tager på, så snart vi får ferie, især om vinteren.

Så ja, du vil formentlig tage på i julen. Desværre understøttes denne hypotese af et stort antal undersøgelser:

Eksempelvis viser amerikansk forskning en gennemsnitlig vægtøgning på mellem 0,37 og 1 kg i ferieperioder om vinteren – og i de ekstreme tilfælde en vægtøgning på 4,4 kg. Årsagerne er sandsynligvis koldere vejr, mindre udendørs aktivitet og muligvis også et øget alkoholindtag

Tilbage til egne betragtninger: Vores sparsommelige svenske naboer går i gennemsnit 0,4 kg op i vægt i juleferien. Mens et andet amerikansk studie med både normale og overvægtige viste, at de overvægtige tog 1 kg på, mens de med et normalt kropsmasseindeks (BMI) gik op 0,2 kg.

Her kan du tjekke dit BMI 

Det kan være en god idé at tjekke dit BMI, inden du går ind i årets fedeste ferie, så du ved, hvordan du har det lige nu. Så kan det være nemmere at træffe de rigtige valg, når duften af ​​flæskesteg breder sig i hjemmet.

Unngå å legge på deg i jula

For hvornår kommer du af med kiloene igen?

Det gør vi nok først i juni næste år en helt frisk forskningsrapport viser, at det kan tage op til fem måneder at vende tilbage til din oprindelige vægt igen. (Undersøgelsen er baseret på 3000 personer fra USA, Tyskland og Japan). 

I alle tre lande steg deltagernes vægt støt frem til første juledag. Og i løbet af de ti dage efter jul fortsatte vægten med at stige med 0,5 procent og toppede nytårsaften! Der er en grund til, at det mest almindelige nytårsforsæt er at tabe sig.

Hjælp! Hvad kan jeg gøre?

Vær ikke for streng over for dig selv. Det er jo en fest, og vi fylder ikke juletallerkenen med cherrytomater og coleslaw. Men prøv stadig at vende tilbage til normale vaner, så snart ferien er forbi.

Du kan også prøve at skære ned på portionerne. Dette er den nemmeste måde at holde vægten på: Du behøver ikke ændre, hvad du spiser. Du spiser kun mindre.

Derudover findes der kosttilskud med naturlige ingredienser, der fremskynder dit stofskifte og gør det nemmere at holde din vægt stabil!

MetaBurn indeholder 350 mg camellia sinesis, som kan hjælpe med vægtkontrol og reducere appetitten, ud over 50 mg chili og 200 mg wakameekstrakt. Wakame kan hjælpe til med at påvirke fedtstofskiftet og kan hjælpe til med at reducere appetitten. Derudover bidrager vitamin B3, B6 og B9 til normal energimetabolisme. Krom er med til at opretholde et normalt blodsukkerniveau, hvilket kan have betydning for trangen til slik.

Med MetaBurn i kroppen vil du mærke, at det bliver lettere at spise mindre, og dermed sværere at tage på.