Sådan virker krom på dit blodsukker

Sulten efter chokolade? Altid klar til kage? Mange mennesker har en nærmest ustoppelig sukkertrang og konstante “cravings”. Men det kan faktisk være noget helt andet, du virkelig hungrer efter.

I denne artikel undersøger vi sammenhængen mellem krom, blodsukker og sukkertrang – og hvordan du kan gøre den irriterende sukkertrang mindre ved at stabilisere dit blodsukker.

Men først: Hvorfor får du lyst til slik?

Der er mange grunde til, at kroppen begynder at hungre efter slik, snacks og søde sager. Måske spiser du simpelthen for lidt, eller er for ustruktureret i dit spisemønster? Måske sover du dårligt? Mange oplever også sukkertrang i forbindelse med menstruation, og når de føler sig nede og har en dårlig dag.

Men den væsentligste fysiske årsag til, at kroppen har lyst til slik, er hurtige ændringer i blodsukkeret.

Dette sker typisk, når vi spiser fødevarer med et højt glykæmisk indeks. Det er ofte fødevarer med højt indhold af kulhydrater og stivelse, som hurtigt nedbrydes i blodet til en sukkerform kaldet glukose.

Læs også: Afhængig af chokolade? Sådan slipper du af med sukkertrangen

Dette får blodsukkeret til at stige hurtigt for derefter at synke som en sten. Ofte så meget, at din krop tolker dit blodsukkerniveau som farligt lavt, og sender stærke signaler om, at “nu skal du have noget sødt i dig!”

Glykæmisk indeks (GI) er således et godt mål for stigningen i blodsukkeret for en fødevare eller et måltid. Højt GI er ikke særlig godt for din blodsukkerbalance, men vælger du fødevarer med lavt GI, er sandsynligheden god for, at dit blodsukker holder sig mere stabilt.

Og hvad har krom med blodsukker og sukkertrang at gøre?

Krom er et grundstof og et mineral, og vi ved ikke præcis, hvilken rolle det spiller i kroppen. Men efter at have spist sukkerholdige fødevarer, får du altid en højere koncentration af insulin og krom i blodet.

Det tyder på, at krom spiller en vigtig rolle i cellernes sukkeroptagelse.

Insulin er det hormon, der transporterer sukker fra blodet og ind i kroppens muskel- og fedtceller, og med denne funktion fungerer krom således som en hjælp til insulin.

Det betyder, at krom hjælper med at holde dit blodsukker stabilt. Og som vi nu har erfaret: Stabilt blodsukker kan betyde mindre cravings og sukkertrang. Krom er en lille, men vigtig allieret for normale blodsukkerniveauer.

Krom blodsukker - fødevarer med højt GI.
Brød, pasta og ris er alle fødevarer med et højt glykæmisk indeks.

Hvor kan jeg så finde krom?

Kroppen har faktisk brug for mindst 50 milligram krom om dagen, men heldigvis findes dette mineral naturligt i en masse råvarer som kød, indmad, nødder, mandler, tørrede abrikoser, svampe, broccoli, fuldkorn, ølgær og skaldyr .

Men det er godt at være opmærksom på, at det er sværere at optage krom fra grøntsager end fra for eksempel kød eller skaldyr. Det er derfor helt nødvendigt at spise en varieret kost for at dække dagsbehovet og undgå problemer med blodsukkeret.

Det har også vist sig, at C-vitamin øger optagelsen af ​​krom.

Alligevel – det enkle er ofte det bedste. Og kæmper du med trangen til slik, kan et kosttilskud med den rette mængde krom være et forsøg værd.

Så får kroppen lidt ekstra hjælp til at stabilisere blodsukkeret.

Et godt kosttilskud med krom

Metaburn er blevet et bedstsælgende kosttilskud til vægtkontrol, blandt andet fordi det indeholder krom – som vi nu ved hjælper med at opretholde normale blodsukkerniveauer, og dermed bidrager til at mindske sukkertrangen. Men Metaburn giver også kroppen 350 mg camellia sinesis, som bidrager til vægtkontrol, forbrænding og mindre appetit, samt 50 mg chili og 200 mg wakameekstrakt. Wakame bidrager til fedtstofskiftet og til mindre appetit.

Et stabilt blodsukkerniveau gør det nemmere at kontrollere både sukkertrang og vægt. Vil du også mærke effekten? Prøv Metaburn nu.

Metaburn form #1

Prøv Metaburn i 60 dage

50% rabat – kun kr 174,-

Du bliver videresendt til en ordreformular udfyldt med oplysninger knyttet til dit telefonnummer. Her kan du læse mere om abonnement og vilkår, før du bestiller. Du bestiller ikke noget endnu.

Hvad sker der, når du bestiller?

I dag

Bestil nemt og prøv i 60 dage til halv pris.

5-7 dage

Hurtig levering. Fri fragt. Diskret forsendelse.

30 dage

Giv besked inden for 30 dage, hvis du ikke ønsker en ny forsendelse.

60 dage

Du modtager en ny forsendelse med 4 måneders forbrug til 174,- pr. måned (i alt 696,-).

HVAD SKER DER, NÅR DU BESTILLER?

I dag

Bestil nemt og prøv i 60 dage til halv pris.

5-7 dage

Hurtig levering. Fri fragt. Diskret forsendelse.

30 dage

Giv besked inden for 30 dage, hvis du ikke ønsker en ny forsendelse.

60 dage

Du modtager en ny forsendelse med 4 måneders forbrug til 174,- pr. måned (i alt 696,-).