Kan man tabe sig ved at drikke vand?

Slankekure behøver hverken være dyre eller komplicerede. For vidste du, at videnskabelige undersøgelser tyder på, at du kan forbrænde flere kalorier ved at gøre noget så enkelt som at drikke vand?

Ja, det lyder næsten for godt til at være sandt. Men lad os se lidt nærmere på, hvad det hele handler om.

Et videnskabeligt studie med navnet “Water-induced thermogenesis” (Vand-induceret termogenese), som er blevet offentliggjort i det anerkendte tidsskrift Pubmed, viser, at du kan øge din hvileforbrænding med 24-30 % kun 10 minutter efter at have drukket vand. 

Denne ekstra forbrænding varer mindst 60 minutter.

Skærer du samtidig ned på mængden af slik og snacks, så har du gode forudsætninger for at tabe dig nogle af de overflødige kilo, som du gerne vil af med. 

Vand og vægttab

Hvis du er omhyggelig med at drikke vand før og under måltidet, vil vandet kunne være med til at mindske din appetit – hvilket fører til yderligere vægttab.

Læs også: Hvordan taber man sig hurtigt? 5 effektive slankekure

Vandet indtager den plads, maden kunne have indtaget, og mæthedsfornemmelsen kommer lettere. Undersøgelser viser, at hvis du normalt drikker vand før hvert måltid, kan du tabe dig 2 kilo på blot en 12-ugers periode.

Hvor meget vand?

Der skal faktisk ikke særlig meget vand til, for at du kan mærke effekten af ​​øget hvilestofskifte (øget forbrænding i hvile). Så lidt som 0,5 liter vand kan øge forbrændingen med 23 kalorier. Det svarer kort sagt til 17.000 kalorier – eller 4,4 kilo fedt i løbet af blot et år.

Det kan betale sig at bruge koldt vand. Når du drikker koldt vand, skal kroppen bruge ekstra kalorier for at opvarme vandet til kropstemperatur.

Forskellige resultater

Der er altså noget der tyder på, at vi kan svare ja til spørgsmålet: Kan man tabe sig ved at drikke vand.

Men svaret er dog ikke helt så simpelt.

Det er nemlig værd at bemærke, at ikke alle undersøgelser viser, at drikkevand før måltider har en vægtreducerende effekt. 

Læs også: Giver vand med citron vægttab?

Vandeffekten vil dog fungere godt for dig, der erstattet en anden drikkevare (såsom kalorierige læskedrikke) med vand, eller som ikke tidligere har drukket vand før måltider. Eftersom vand har nul kalorier.

vand vægttab
VAND OG VÆGTTAB: Kan man tabe sig ved at drikke vand? Noget tyder på det.

For meget vand?

Store mængder vand kan være sundhedsskadeligt. Men lidt vand før hvert måltid kan hjælpe dig på vej mod dit vægtmål. Og i nogle tilfælde har kroppen brug for mere vand, som når det er varmt udenfor, eller når du træner. Husk også, at under hård træning har kroppen brug for elektrolytter, salte, foruden vand.

Vil du have hjælp til vægttabet?

Metaburn er et bedstsælgende kosttilskud til vægtkontrol, blandt andet fordi det indeholder krom, som bidrager til at opretholde et normalt blodsukkerniveau, og dermed kan reducere sukkertrangen.  Metaburn forsyner også kroppen med 350 mg camellia sinesis, som kan bidrage til vægtkontrol, forbrænding og til at reducere appetitten, samt 50 mg chili og 200 mg wakame-ekstrakt. Wakame kan bidrage til at påvirke fedtstofskiftet og reducere appetitten.

Et stabilt blodsukker er en hjælp til dig, der ønsker at dæmpe sukkertrangen og mindske appetitten. Prøv det nu.

Metaburn form #1

Prøv Metaburn i 60 dage

50% rabat – kun kr 174,-

Du bliver videresendt til en ordreformular udfyldt med oplysninger knyttet til dit telefonnummer. Her kan du læse mere om abonnement og vilkår, før du bestiller. Du bestiller ikke noget endnu.

Hvad sker der, når du bestiller?

I dag

Bestil nemt og prøv i 60 dage til halv pris.

5-7 dage

Hurtig levering. Fri fragt. Diskret forsendelse.

30 dage

Giv besked inden for 30 dage, hvis du ikke ønsker en ny forsendelse.

60 dage

Du modtager en ny forsendelse med 4 måneders forbrug til 174,- pr. måned (i alt 696,-).

HVAD SKER DER, NÅR DU BESTILLER?

I dag

Bestil nemt og prøv i 60 dage til halv pris.

5-7 dage

Hurtig levering. Fri fragt. Diskret forsendelse.

30 dage

Giv besked inden for 30 dage, hvis du ikke ønsker en ny forsendelse.

60 dage

Du modtager en ny forsendelse med 4 måneders forbrug til 174,- pr. måned (i alt 696,-).