7 tips til at holde vægten

Tillykke! Du nåede endelig dit vægtmål og er henrykt over tallet, der blinker på badevægten! Men hvordan sørger du for at holde vægten? Her får du 7 gode råd til at holde dig slank efter et vægttab.

Først og fremmest: Vær stolt af dig selv, fordi du endelig klarede det. Statistik fra Lifestrong.com viser nemlig, at kun 20 % af alle, der forsøger at tabe sig, lykkes med deres projekt.

Vi skal ikke ødelægge den gode følelse, du har lige nu, men desværre viser en række undersøgelser, at det er nemt at tage på igen ganske hurtigt efter et vægttab, og det er ikke ualmindeligt at tage mere på, end du vejede i første omgang.

Men hvis du følger tipsene i denne artikel, lover vi, at det bliver nemmere for dig at holde vægten og din nye livsstil – også i årene fremover.

Dystre studier

En undersøgelse viser, at kun 12 % af deltagerne formåede at holde sig inden for 75 % af deres vægttab tre år senere, mens hele 40 % faktisk tog mere på, end de havde formået at tabe.

En anden undersøgelse af kvinder, der havde fulgt et vægtprogram i 6 måneder, viste, af de i gennemsnit tog 3,6 kg mere på i løbet af de følgende 5 år.

Med andre ord er det dystre spådomme for os, der lige har formået at tabe os og gerne vil holde vægten.

Det ser især ud til at være sværere at holde vægten, hvis du følger en diæt med højt indhold af enkeltumættet fedt.

Nedenfor ser vi på 7 tips til at holde vægten nede, selv efter du har tabt dig.

1. Etablér en ny rutine

At tabe sig bør være et langsigtet projekt, og det er en god idé at finde ud af, hvad der egentlig fungerer bedst for dig. Måske synes du, det er nemmere, hvis du skriver ned, hvad du spiser, og hvad du har lavet af fysisk aktivitet?

Læs også: Træt af yoyo-vægt? Sådan undgår du vægtudsving

Hvis du hidtil har vejet din mad eller tæller kalorier, bør du fortsætte med denne rutine for at få succes med vægttabet på lang sigt. Så bliver det meget nemmere at holde øje med portionerne.

Et andet tip er at alliere sig med en træningsven eller to, sådan så I kan give hinanden opbakning og støtte til at holde vægten og fortsætte den gode livsstil. Lav en aftale om at opmuntre hinanden, fx ved at dele velsmagende og sunde opskrifter med hinanden eller at gå ugentlige gåture sammen.

Undersøgelser viser nemlig, at dét at få støtte fra en gruppe mennesker med de samme mål som dig, øger chancen for succes.

2. Dit forhold til mad

Det er ikke usædvanligt at spise, når man føler sig stresset, vred eller trist. Eller måske har du en tendens til at fejre det med ekstra mad, når du er glad?

Forskning viser, at de, der lykkes med at tabe sig over tid, er mindre tilbøjelige til at spise som reaktion på deres følelser.

Find ud af, hvordan du bedre kan håndtere dine følelser i stedet for at erstatte dem med mad. Gode ​​råd er at prøve meditation, motion eller tale med en god ven.

Holde vægten efter vægttab
EMOTIONEL SPISNING? Det er ikke unormalt at spise som svar på sine følelser.

3. Øg din NEAT

NEAT er en forkortelse for Non Exercise Activity Thermogenesis. Altså al den energi, du forbruger, når du ikke træner, spiser eller sover. Det er en betegnelse for al den spontane bevægelse, du laver i løbet af dagen.

Og det positive er, at du kan øge din NEAT.

Her er nogle eksempler:

  • Rejs dig fra kontorstolen og bevæg dig i 5 minutter hver time
  • Få et hæve-/sænkebord og udfør arbejdsopgaver stående
  • Tag trappen i stedet for elevatoren
  • Bryd dagen op med korte gåture
  • Hvad med at handle i butikken, hvis du plejer at få varerne leveret? Du forbrænder ekstra kalorier på gåturen – ikke mindst hvis du bærer tunge indkøbsposer hjem
  • Gør rent og lav noget arbejde i huset og haven for at øge din NEAT

Din NEAT kan tilføje forbrænding af op til 500 ekstra kalorier om dagen. Og når vi ved, at et kilogram kropsmasse består af 7000 kalorier, betyder det, at en person med en høj NEAT kan tabe sig så meget som 0,5 kilogram om ugen blot ved almindelige bevægelser!

4. Praktiser mindfull spisning

Har du en tendens til at spise hurtigt eller helst på farten?

At praktisere mindfull eller bevidst spisning indebærer at spise et sted uden forstyrrelser, tage dig tid til at tygge og spise langsomt. Du vil mærke, at du spiser mindre ligesom det også øger din mæthedsfornemmelse.

Læs også: Vægttab uden motion: Tab dig uden træning!

Spis når du føler dig sulten, stop når du er mæt.

Tag dig tid til at mærke både duften og konsistensen af ​​det, du spiser.

Tip: Læg gerne mad, der tager lang tid at tygge, på tallerkenen, såsom hel frugt og grønt.

5. Få nok søvn

God søvn er nøglen til vægtkontrol. Sover du dårligt, er der større chance for, at du træffer dårligere valg i kosten, og at du får mindre motion.

En undersøgelse fra 2022 viser, at overvægtige mennesker, der sov omkring 6 ½ time pr. nat, var i stand til at reducere deres daglige kalorieindtag med så meget som 270 kalorier, da de begyndte at sove 8 ½ time hver nat.

6. Tillad dig selv at skeje ud

Det er okay at skeje ud nu og da. Måske tog du et ekstra stykke brownie efter frokost, eller måske har du forkælet dig selv med en is efter en lang dag på arbejde.

Det er helt okay! Mad skal være en fornøjelse, og det skal være tilladt at forkæle sig selv med noget i ny og næ.

Husk, at det, der betyder mest, er det du spiser 80-90 % af tiden.

Du kan sagtens forkæle dig selv med noget lækkert en gang imellem – og alligevel holde vægten efter dit vægttab.

7. Bonustip!

Følger du ovenstående tips, øger du chancen for at holde vægten efter vægttab. Derudover kan et kosttilskud som Metaburn være behjælpeligt, når du gerne vil holde dig slank, sådan så du kan beholde det nye nummer på badevægten.

Metaburn er et nordisk kosttilskud til dig, der ønsker at øge forbrændingen, dæmpe sukkertrangen og holde vægten. Det indeholder blandt andet 350 mg camellia sinensis, som bidrager til at mindske appetitten. Produktet indeholder også 50 mg chili og 200 mg wakameekstrakt. Wakame bidrager til fedtstofskiftet og til mindre appetit. Krom hjælper med at opretholde normale blodsukkerniveauer.

Held og lykke med at holde vægten!

Metaburn form #1

Prøv Metaburn i 60 dage

50% rabat – kun kr 174,-

Du bliver videresendt til en ordreformular udfyldt med oplysninger knyttet til dit telefonnummer. Her kan du læse mere om abonnement og vilkår, før du bestiller. Du bestiller ikke noget endnu.

Hvad sker der, når du bestiller?

I dag

Bestil nemt og prøv i 60 dage til halv pris.

5-7 dage

Hurtig levering. Fri fragt. Diskret forsendelse.

30 dage

Giv besked inden for 30 dage, hvis du ikke ønsker en ny forsendelse.

60 dage

Du modtager en ny forsendelse med 4 måneders forbrug til 174,- pr. måned (i alt 696,-).

HVAD SKER DER, NÅR DU BESTILLER?

I dag

Bestil nemt og prøv i 60 dage til halv pris.

5-7 dage

Hurtig levering. Fri fragt. Diskret forsendelse.

30 dage

Giv besked inden for 30 dage, hvis du ikke ønsker en ny forsendelse.

60 dage

Du modtager en ny forsendelse med 4 måneders forbrug til 174,- pr. måned (i alt 696,-).