6 nemme tips til at blive klar til badesæsonen

De kommende måneder er højsæson for at kigge sig selv en ekstra gang i spejlet. Badesæsonen er lige rundt om hjørnet, og for mange af os er “sommerkroppen 2022” en evig kilde til bekymring.

Men heldigvis kan du stadig nå at give din krop et ekstra boost, før du skal slænge dig på stranden i badeshorts eller en bikini – også selvom der kun er nogle uger tilbage til badesæsonen for alvor sætter ind.

Her er vores bedste tips til at komme i form til badesæsonen!

Læs også: Kalorieberegner: Hvor mange kalorier skal man have om dagen?

1. Træn en ekstra gang om ugen

Hvor ofte træner du? To gange om ugen? Tre? I en hektisk hverdag med arbejde eller studie, familie, venner og parforhold kan det være svært at prioritere regelmæssig motion. Formår du allerede at træne tre gange om ugen, er det fantastisk.

Hvis du har tid og mulighed, kan der være meget at vinde ved at lægge en ekstra ugentlig træning ind i tiden op til badesæsonen.

En ekstra træning om ugen kan gøre en væsentlig forskel på kort tid – både fordi du “chokerer” kroppen ved at ændre på træningsrutinerne, så den sætter op i et ekstra gear, og fordi øget træning naturligvis hjælper med at forbrænde mere energi.

Snør løbeskoene og løb en ekstra tur, eller tag en ekstra runde i fitnesscenteret – og mærk forskellen i din krop.

KLAR TIL BADESÆSON: Intervaltræning er en af de mest effektive træningsmetoder du kan bruge for at øge kroppens forbrænding.

2. Kør intervaltræning

En populær træningsmyte er, at “det er bedre at gå i en time end at løbe i en halv time”. Der er en vis sandhed i dette, fordi kroppen forbrænder kulhydrater, før den tager fat på fedt; men der findes også gode, mindre tidskrævende træningsmetoder til at sætte fart på forbrændingen.

En af de mest effektive metoder til at øge din forbrænding er intervaltræning – en form for træning, der kombinerer perioder med høj intensitet med korte pauser med lav intensitet. Der findes et hav af forskellige former for interval-træning derude, så brug lidt tid på at finde et program, der fungerer for dig.

For at hjælpe dig i gang, foreslår vi to disse to gode intervalsessioner:

Sprintinterval

Dette er en enkel, men effektiv intervaltræning. Find en ledig løbebane eller en strækning, hvor du kan opmåle 100 m på. Sprint 100 meter, og gå roligt tilbage til startlinjen. Så starter du igen. Gentag dette fire til ti gange (øg helst med et eller to løb hver uge), og du vil føle dit hjerte banke i brystet. Denne træning tager kort tid og kan derfor være en fordel for dig med en travl hverdag.

Fart-leg

Dette er en noget mere kompliceret intervaltræning, som kræver, at du allerede har noget erfaring og styrke. Denne træning involverer at kombinere gåture, jogging, hurtigt løb og sprint. Du kan tilpasse programmet, så det passer til dig, men her er vores forslag:

  1. Jog i 8 minutter
  2. Løb raskt i 4 minutter
  3. Sprint i 20 sekunder
  4. Gå i 1 minut
  5. Sprint i 30 sekunder
  6. Gå i 1 minut
  7. Sprint i 10 sekunder
  8. Gå i 1 minut
  9. Jog i 5 minutter
  10. Løb raskt i 1 minut

Afslut ved at gå eller løbe i 5 til 10 minutter for at afspænde din krop.

Læs også: Fantastisk guide til styrketræning: Sådan kommer du i gang!

3. Skær ned på de søde sager

En af de mest almindelige grunde til, at vi tager på i vægt, er et stadigt stigende sukkerindtag. Når du har gjort det til en vane at nyde lidt chokolade eller godbidder om aftenen eller drikke sodavand til frokost, kan det være svært at vænne sig af med det igen.

Så er det motiverende at vide, at en af de hurtigste måder, du kan tabe dig og blive klar til badesæsonen, er ved at skære ned på slikket.

Det er let at blive fristet, men hvis du kan modstå trangen til slik og begrænse sodavand og slik til lørdag aften, vil du se resultater på kroppen.

Forhåbentlig begrænser du dig allerede. Men for at gøre din krop klar til badesæsonen, er det vigtigt at være disciplineret: Drop alle læskedrikke og slik i hverdagene og genoptag den gode gamle barndoms-tradition med lørdagsslik.

Hvis du vil gå skridtet videre, kan du prøve at droppe slik i en måned.

4. Drop de “sunde” forbrændingsdræbere

I mange tilfælde er årsagen til, at du ikke er i stand til at slippe af med de sidste kilo, at den diæt, du opfatter som sund, faktisk indeholder fødevarer, der er det, vi kalder “forbrændings-dræbere”.

Disse “sunde” alternativer indeholder ofte næringsstoffer, som din krop anser for giftige. Kroppen indleder derfor et forsvar for at beskytte sig. På grund af dette kan disse fødevarer bremse din forbrænding og få dig til at nå en stilstand i dit vægttab.

Juice, fuldkornsprodukter, rapsolie, granolabarer og sødestoffer er eksempler på fødevarer, der ofte ses som sunde alternativer, men disse kan ofte bremse din forbrænding i stedet for at øge den.

Undlad disse forbrændings-dræbere i din diæt, hvis du vil give din krop et ekstra boost inden badesæsonen.

5. Overdriv ikke

Du kan sagtens træne ekstra hårdt i fitnesscenteret og være ekstra striks med din diæt de næste par uger frem til badesæsonen – men undgå ekstreme diæter og hårde træningsprogrammer udviklet til professionelle atleter.

Det er let at blive fristet til at presse sig selv for meget, og så er det vigtigt, at du kender din egen krop og dine egne grænser. Hvis du føler, at det gør ondt i dine muskler en dag, så lyt til din krop og drop fitnesscenteret. I stedet kan du tage en afslappet løbetur eller en kort intervaltræning.

“Reglen” om, at højere træningsvolumen giver bedre resultater, har sine undtagelser. Du gør ikke dig selv nogen tjeneste ved at overtræne og blive udbrændt – eller i værste fald syg eller skadet.

Det er bedre at øge mængden af ​​motion og intensitet i et naturligt og sikkert tempo!

6. Vær tilfreds med den krop du har

Ja, vi ved, det er en kliché, men står det egentlig så slemt til med din krop, som du tror?

Vi mennesker har en træls tendens til at sammenligne os med de “glansbilleder”, vi bliver mødt af på tv, i biografen, på internettet og i ugeblade og magasiner. Men spørg dig selv: Er det værd at bruge så meget tid og energi på at slippe af med de sidste kilo?

Hvis svaret er ja, kan du bruge disse tips til at nå idealvægten inden badesæsonen sætter ind. Hvis svaret er nej, kan du holde fast ved en normal, sund kost og en naturlig, aktiv livsstil og overlade det værste krops-pres til en anden.

Det bedste tip, vi kan give dig, er at være glad, præcis som du er – og hygge dig. Når alt kommer til alt er det jo netop meningen, at sommeren skal nydes!

Prøv MetaBurn for at dæmpe sliktrangen

Et kosttilskud for vægtkontrol kan hjælpe dig med at nå dit vægtmål. MetaBurn er et førende nordisk kosttilskud til mennesker, der ønsker at tabe sig eller kontrollere vægten. Det indeholder en afbalanceret kombination af aktive ingredienser, som kan bidrage til øget forbrænding, større vægtkontrol og mindre sukkertrang.

MetaBurn indeholder blandt andet 350 mg camellia sinensis, som kan hjælpe til at reducere appetitten, samt 200 mg wakame-ekstrakt, som kan bidrage til fedtstofskiftet. Krom bidrager til normale blodsukkerniveauer, hvilket kan mindske trangen til slik.

Metaburn form #1

Prøv Metaburn i 60 dage

50% rabat – kun kr 174,-

Du bliver videresendt til en ordreformular udfyldt med oplysninger knyttet til dit telefonnummer. Her kan du læse mere om abonnement og vilkår, før du bestiller. Du bestiller ikke noget endnu.

Hvad sker der, når du bestiller?

I dag

Bestil nemt og prøv i 60 dage til halv pris.

5-7 dage

Hurtig levering. Fri fragt. Diskret forsendelse.

30 dage

Giv besked inden for 30 dage, hvis du ikke ønsker en ny forsendelse.

60 dage

Du modtager en ny forsendelse med 4 måneders forbrug til 174,- pr. måned (i alt 696,-).

HVAD SKER DER, NÅR DU BESTILLER?

I dag

Bestil nemt og prøv i 60 dage til halv pris.

5-7 dage

Hurtig levering. Fri fragt. Diskret forsendelse.

30 dage

Giv besked inden for 30 dage, hvis du ikke ønsker en ny forsendelse.

60 dage

Du modtager en ny forsendelse med 4 måneders forbrug til 174,- pr. måned (i alt 696,-).