8 årsager til at du ikke lykkes med slankekuren

Seks ud af ti følger på et tidspunkt en form for diæt. Men langt fra alle klarer at holde motivationen oppe længe nok til at nå vægtmålet, de har sat sig. I denne artikel ser vi på de mest gængse årsager til, at du ikke lykkes med slankekuren.

Mens nogle af os lykkes med at tabe sig allerede ved første forsøg, kæmper vi andre med, at kiloene vender tilbage lige så hurtigt igen. Hvad gør vi forkert? Er der nogle teknikker til at få slankekuren til at lykkes?

1. Undgå “slanke-ordet”

Når du bliver ved med at tale om at tabe dig, sender du negative signaler til din hjerne. At tabe sig involverer ofte en kortsigtet forpligtelse. Så i stedet for at sige, at du “skal tabe dig”, skal du vende det rundt og sige, at du følger en sundere livsstil.

Den nye livsstil skal blive en permanent del af dit liv. 

2. Du giver afkald på for meget

Nogle slankekure og diæter indebærer at give afkald på store madvaregrupper, som for eksempel kulhydrater og fedt. Du bliver bedt om at styre udenom madvarer som indeholder meget af disse. 

Problemet er, at hvis du giver dig selv et totalt forbud mod visse fødevarer, får du lyst til at få mere af dem. Resultatet er ofte, at viljestyrken får et knæk, hvor du til sidst giver efter for fristelsen, og så spiser du sandsynligvis bare endnu mere af de “ulovlige” fødevarer, end du ville have gjort i første omgang.

I stedet for at opgive dine favoritter helt, skal du sørge for at have et afbalanceret indtag af fuldkorn, magert protein, frugt og grøntsager.

Læs også: Sundt vægttab: 10 tips, der faktisk virker!

3. Du bliver skrubsulten

Vi forbinder ofte en “diæt” med at være sulten. Og måske endda et forbud mod visse fødevarer. Du beslutter dig for ikke at spise, og så kommer du til indhente alt i slutningen af ​​aftenen: Hvor du overspiser, fordi du har været sulten i så mange timer. 

Når du går for længe sulten og på tom mave, øges chancen for, at du overspiser. 

Prøv at spise sunde, små måltider gennem hele dagen – og suppler gerne med sunde snacks.

Diett tilbakefall

4. Målene er uopnåelige

Hvis du sætter dig urealistiske mål, er der større risiko for at du vil mislykkes med hele projektet. Hvis du fortæller dig selv at du skal tabe 20 kilo på en måned, og derefter oplever at tabe 5 kilo – vil du ende med at blive skuffet. 

Selv om realiteten er, at et vægttab på 5 kilo på en måned er rigtig godt. 

Sæt dig selv realistiske mål. Et realistisk mål er for eksempel at tabe 0,5 – 1 kilo om ugen. 

5. Tilbagefald er en del af processen

Det er meget almindeligt at opleve tilbagefald undervejs, når du skal tabe dig. Hemmeligheden er ikke at lade tilbagefaldet komme i vejen. Det er helt normalt og en del af processen.

Vær ikke for streng med dig selv. Det er helt normalt at falde for en fristelse. 

Og skulle du knække og spise usunde alternativer, så er det langt fra verdens ende. Bare kom tilbage på sporet og fortsæt, hvor du slap.

6. Sabotørene derude

Husk, at selvom du er langt inde i et vægtprogram, betyder det ikke, at alle omkring dig er. Det kan være let at give efter for fristelsen, hvis dine venner nyder pizza og øl. Ikke mindst at stå over chokoladekagen til dessert bagefter.

Et tip er simpelthen at bede familie og venner om støtte og undgå at spise for usundt, når du er i nærheden.

Læs også: Træt af yoyo-vægt? Sådan undgår du vægtudsving

7. Junk er ikke en belønning

For mange er det blevet almindeligt at bruge usunde fødevarer og snacks som en belønning, hvis vi skal fejre noget godt, der er sket. Du kan forkæle dig selv med slik, alkohol, chips og junk fra tid til anden, men husk at det ikke er så godt for dit vægtprogram, hvis du gør dette til en vane.

Måske kan du fejre med en pedicure, massage eller nyt tøj i stedet? Prøv at gøre noget, der ikke nødvendigvis involverer unødvendige kalorier.

8. Gå ikke all in 

Selvom det kan være fristende at lave en hel masse nye ændringer for at få succes hurtigt, vil det sjældent betale sig i det lange løb.

Husk at det tager tid at ændre en vane. Faktisk tager det i gennemsnit 66 dage at ændre en vane.

Start med at spise lidt ekstra grønt hver dag. Og tilføj lidt ekstra aktivitet hver uge. Bare sørg for at du ikke starter med alt på én gang.

Tab dig MED METABURN

I tillæg til livsstilsændringer findes der slankepiller, der kan hjælpe dig med at tabe dig. Metaburn indeholder 350 mg camellia sinesis, som kan hjælpe med vægtkontrol, stofskifte og reducere appetitten, ud over 50 mg chili og 200 mg wakameekstrakt. Wakame påvirker fedtstofskiftet og kan også hjælpe med at reducere appetitten. Derudover bidrager vitamin B3, B6 og B9 til normal energimetabolisme.

Med Metaburn i kroppen vil du mærke at det bliver lettere at spise mindre, og sværere at tage på.

Metaburn form #1

Prøv Metaburn i 60 dage

50% rabat – kun kr 174,-

Du bliver videresendt til en ordreformular udfyldt med oplysninger knyttet til dit telefonnummer. Her kan du læse mere om abonnement og vilkår, før du bestiller. Du bestiller ikke noget endnu.

Hvad sker der, når du bestiller?

I dag

Bestil nemt og prøv i 60 dage til halv pris.

5-7 dage

Hurtig levering. Fri fragt. Diskret forsendelse.

30 dage

Giv besked inden for 30 dage, hvis du ikke ønsker en ny forsendelse.

60 dage

Du modtager en ny forsendelse med 4 måneders forbrug til 174,- pr. måned (i alt 696,-).

HVAD SKER DER, NÅR DU BESTILLER?

I dag

Bestil nemt og prøv i 60 dage til halv pris.

5-7 dage

Hurtig levering. Fri fragt. Diskret forsendelse.

30 dage

Giv besked inden for 30 dage, hvis du ikke ønsker en ny forsendelse.

60 dage

Du modtager en ny forsendelse med 4 måneders forbrug til 174,- pr. måned (i alt 696,-).