Kan du tænke dig slank?

Vores tankekraft er et genialt fænomen. Et psykologisk eksperiment ved Harvard University viser, at vi kan narre hjernen til at tro, at vi får sukker, uden at det er tilfældet. Det betyder, at vi faktisk kan tænke os slankere?

Vi kan muligvis ikke tænke os fra sygdomme som type 2-diabetes, en metabolisk sygdom, der får hormonproduktionen af ​​insulin til at blive reduceret eller helt mangle.

Men hvad der skete i det opsigtsvækkende eksperiment var, at deltagerne blev narret af det psykologiske trick:

Deltagerne fik læskedrikke mærket med forskellige kalorieindhold. Den ene var mærket med 0 kalorier, den anden 124 kalorier.

Men sandheden var, at al væsken indeholdt nøjagtig det samme: 62 kalorier.

Identisk SODAVAND

Resultatet var, som det ofte er tilfældet, når en diabetiker indtager sukker, at blodsukkeret steg, da han drak sodavand, der var kalorimærket.

For at måle blodsukkeret så nøjagtigt som muligt måtte deltagerne drikke sodavand fra begge etiketter inden for en periode af 3 minutter.

Blodsukkeret blev målt tre gange med 20 minutters intervaller, og ved hjælp af et spørgeskema svarede de på, hvad drikken havde gjort for dem, og om de ønskede at drikke mere sodavand.

Det sjove ved hele projektet:

Blodsukkeret blev målt – og blodsukkeret stemte overens med det deltagerne troede de havde indtaget:

De, der troede, at de havde drukket sodavand med 124 gram sukker, havde et højere blodsukkerniveau. Mens dem, der troede, at de havde drukket 0 kalorier, havde et tilsvarende lavere blodsukker.

Men, begge væskerne havde det samme: 62 kalorier.

En løsning for diabetikere?

Hvad betyder det? At en person med diabetes kan tænke på sig fri fra blodsukkersvingninger?

Sandsynligvis ikke.

Men forskere håber nu at have lært mere om, hvordan hjernens mekanismer også påvirker kroppen fysiologisk.

Hvilke tanker vi har om hvad vi spiser, kan manipulere vores krop.

Forskerne kom frem til to forskellige hypoteser ud fra deres fund:

Den ene var, at det ikke var opfattelsen af ​​sukkerniveauet i sodavand, der påvirkede blodsukkeret bagefter, men selve følelsen relateret til sukkerindholdet i sodavand, de drak.

De var vant til, at deres blodsukker steg, når de drak sodavand med kalorier og dermed øgede det.

Den anden hypotese var, at diabetikere har etablerede vaner, når det kommer til at spise på planlagte tidspunkter osv., de reagerer stærkt på eksterne stimuli, såsom ernæringsmærket i dette tilfælde.

For diabetikere som i mindre grad lader sig påvirke af ydre stimuli, og i større grad påvirkes af indre stimuli, kan det være at et forsøg som dette ikke ville give udslag i det hele taget. 

Det var de tre psykologer Chanmo Park, Francesco Pagnini og Ellen Lange som gennemførte eksperimentet, som er gengivet i tidsskriftet Scientific Reports

Lavere blodsukker med MetaBurn

Der findes tilskud med effekt på blodsukkerniveauet. Kosttilskuddet MetaBurn indeholder krom som bidrager til  at opretholde et normalt blodsukkerniveau, som igen kan bidrage til at dæmpe sukkertrangen. Tag en kapsel om dagen, og du vil få mindre lyst til noget sødt! MetaBurn er et perfekt tilskud til dig som ønsker at gå ned i vægt.

PRØV METABURN Gratis

60 dage – kun 79 kr i porto

Indtast dit telefonnummer

Du vil blive sendt videre til en ordreformular, der er forudfyldt med oplysninger knyttet til dit telefonnummer. du bestiller ikke noget endnu.