Grøn te til vægttab – virker det?

Grøn te er fuld af antioxidanter og er blevet drukket i årtusinder på grund af dens mange positive og sundhedsfremmende virkninger. Nyere forskning viser, at det også er nyttigt til at holde vægten.

Drikken er især populær i Kina og Japan, men gennem årene har den også slået rod i vestlige lande.

Faktisk er grøn te verdens mest anvendte drik, kun slået af vand.

Al te med undtagelse af urtete stammer fra tebusken camellia sinensis, og vi skelner mellem hvad der kaldes hvid te, grøn te, oolang og sort te. Kategorierne siger noget om de forskellige faser i behandlingsprocessen og varigheden af ​​tørretiden efter høsten.

I denne artikel fokuserer vi kun på grøn te. Det er nemlig en variant af camellia sinensis, som er kendt for at reducere appetitten.

Hjælper med at holde vægten

Det er stofskiftet, der gør at vores krop effektivt kan omdanne mad og drikke til energi. Videnskabelige undersøgelser tyder på, at grøn te påvirker kroppens stofskifte, hvilket kan være gavnligt for vægtkontrol.

Grøn te indeholder koffein og en type antioxidant kaldet catechin. Forskning har tydet på, at begge disse stoffer muligvis kan påvirke stofskiftet. Catechin kan hjælpe med at nedbryde overskydende fedt, mens både catechin og koffein kan øge mængden af ​​energi, kroppen bruger.

Store mængder grøn te til vægttab

En gennemgang fra 2010 fandt for eksempel, at kosttilskud af grøn te indeholdende catechiner eller koffein havde en positiv effekt på deltagernes vægt.

En almindelig kop grøn te (250 ml) indeholder ca. 50-100 mg catechiner og 30-40 mg koffein.

Ifølge undersøgelser skal du indtage mellem 115-270 mg EGCG (catechin) for at få den ønskede effekt. Og selvom du drikker grøn te i store mængder, får du stadig den bedste effekt, hvis du kombinerer indtagelsen af ​​catechiner med moderate mængder motion, da motion har langt større indflydelse på stofskiftet.

Læs også: Wakame: Slank med tang

Grøn te kombineret med regelmæssig motion og en sund diæt kan hjælpe dig med at nå dit vægtmål hurtigere.

Reducerer appetitten

Det kan derfor se ud til, at grøn te er med til at mindske appetitten, hvilket kan skyldes flere mekanismer. Grøn te påvirker dopamin og noradrenalin i kroppen, og det kan resultere i nedsat sult.

Udover ECGC (catechin) indeholder grøn te såkaldte polyfenoler, og disse er med til at fremskynde termogenese, altså den proces, der sikrer, at fedt forbrændes og omdannes til protein. Det viser sig, at polyfenoler i grøn te er afgørende for vægtkontrol.

Grøn te til vægttab: Billede af planter på en mark
CAMELLIA SINENSIS: Blade og bladknopper fra teplanten bruges til at fremstille te, blandt andet grøn te.

Mest effektivt til vægttab

Grøn te er den mest effektive te, du kan indtage, hvis du vil holde vægten nede. Dette understøttes af flere undersøgelser: En gennemgang fra 2008 fulgte 60 overvægtige over 12 uger, hvor den ene gruppe drak grøn te og den anden fik placebo.

Læs også: Sådan virker krom på dit blodsukker

I løbet af undersøgelsen oplevede de, der drak grøn te, et større vægttab end placebogruppen.

En anden gennemgang viste, at de, der indtog grøn teekstrakt i 12 uger, oplevede en signifikant reduktion i kropsvægt, kropsfedt og taljeomkreds sammenlignet med kontrolgruppen.

Årsagen kan være den høje andel af catechiner som kan øge stofskiftet og fedtforbrændingen.

Stor metaanalyse om grøn te og vægttab

En større metaanalyse har også set på i alt 25 randomiserede undersøgelser, og hvilken effekt grøn te har på kropsvægt og taljeomkreds. Deltagerne var overvægtige voksne over 18 år.

I de fleste undersøgelser, som blev kortlagt, indtog deltagerne mellem 300 og 1500 mg grøn te hver dag.

I den samlede metaanalysen fandt man at deltagerne, som fik grøn te kosttilskud, oplevede signifikante ændringer på kroppen.

Sæt fart på dit stofskifte med MetaBurn

Hvis du ikke ønsker at drikke store mængder grøn te hver dag, kan du få den optimale dosis camellia sinesis gennem kosttilskud som Metaburn. 

Metaburn indeholder hele 350 mg camellia sinesis, som altså kan hjælpe med vægtkontrol, stofskifte samt reducere appetitten. I tillæg finder du 50 mg chili og 200 mg wakame-ekstrakt. Wakame kan hjælpe med at påvirke fedtstofskiftet og kan også hjælpe med at reducere appetitten. Derudover bidrager vitamin B3, B6 og B9 til normal energimetabolisme.

Med et tilskud af Metaburn vil du mærke, at det bliver lettere at spise mindre og sværere at tage på i vægt.

Metaburn form #1

Prøv Metaburn i 60 dage

50% rabat – kun kr 174,-

Du bliver videresendt til en ordreformular udfyldt med oplysninger knyttet til dit telefonnummer. Her kan du læse mere om abonnement og vilkår, før du bestiller. Du bestiller ikke noget endnu.

Hvad sker der, når du bestiller?

I dag

Bestil nemt og prøv i 60 dage til halv pris.

5-7 dage

Hurtig levering. Fri fragt. Diskret forsendelse.

30 dage

Giv besked inden for 30 dage, hvis du ikke ønsker en ny forsendelse.

60 dage

Du modtager en ny forsendelse med 4 måneders forbrug til 174,- pr. måned (i alt 696,-).

HVAD SKER DER, NÅR DU BESTILLER?

I dag

Bestil nemt og prøv i 60 dage til halv pris.

5-7 dage

Hurtig levering. Fri fragt. Diskret forsendelse.

30 dage

Giv besked inden for 30 dage, hvis du ikke ønsker en ny forsendelse.

60 dage

Du modtager en ny forsendelse med 4 måneders forbrug til 174,- pr. måned (i alt 696,-).