Hvor mange kalorier forbrænder man ved at gå?

En rask gåtur er en effektiv måde at få din daglige motion og forbrænde overflødige kalorier. Faktisk skal der ikke særlig meget til, for at du taber. Men præcis hvor mange kalorier forbrænder man ved at gå? Og hvor meget skal man gå for at tabe sig? Det kigger vi på i denne artikel.

Det er på alle mulige måder godt at gå, hvis dit mål er et bedre helbred og at øge din forbrænding. Sundhedsmyndighederne anbefaler mindst 30 minutters fysisk aktivitet dagligt, fx. en gåtur i godt tempo. Det hjælper ikke bare med at holde de overflødige kilo fra døren, men mindsker også forekomsten af ​​blandt andet hjerte-kar-sygdomme og type 2-diabetes. 

Hvis du går tyve minutter i rask tempo, kan du forbrænde helt op til 150 kalorier, afhængigt af din vægt. Det svarer til et helt kilo om måneden, hvis du går hver dag. Øger du tiden fra 30 til 90 minutter, bliver vægttabet desto større.

Hvor mange kalorier man forbrænder ved at gå, afhænger dog af flere ting. I tabellen længere nede kan du se mere præcist, hvor mange kalorier man forbrænder ved at gå, alt afhængig af din kropsvægt og afstanden, du bevæger dig.

Hvor hurtigt skal du gå?

Du bør tilstræbe at opretholde moderat intensitet, dvs. 60 til 70 procent af din maksimale puls. Det betyder, at du trækker vejret hurtigere end normalt, men at du stadig kan holde en samtale i gang.

Invester gerne i et træningsarmbånd, hvis du ikke allerede har anskaffet dig et. Dette vil gøre det meget lettere for dig at vide, om du er i den moderate intensitetszone.

Hvor meget skal man gå for at tabe sig?

Er du lige begyndt at gå, kan det være fint at starte ud stille og roligt: ​​Start med et par kortere ture på 10 minutter, og øg gåtiden gradvist. Til at begynde med vil du måske nøjes med at gå længere ture hver anden dag.

Når du er kommet ind i en god vane med at gå, og din krop er blevet vant til gåturene, er det en god idé at sigte efter anbefalingen om mindst 30 minutters bevægelse dagligt.

Læs også: Kalorieberegner: Hvor mange kalorier skal man have om dagen?

“Men hvad hvis jeg ikke har 30 minutter?” tænker du måske.

Det er helt i orden. Nogle dage har du måske ikke tid til at gå en halv time i træk. Men måske kan det lade sig gøre, hvis du deler træningen op i flere små bidder i løbet af dagen? Du kommer langt, hvis du går en tur på 10 minutter tre gange om dagen. For mange mennesker er 30 minutters daglig bevægelse muligt at opnå blot ved at gøre noget så simpelt som at gå i stedet for at køre ned til butikken, eller stå af et busstoppested tidligere.

gå ned i vekt på 30 minutter
Hvor meget forbrænder man ved at gå? Det afhænger bl.a. af hvor hurtigt, hvor længe og hvor langt du går.

Hvor mange kalorier forbrænder man ved at gå?

Hvis du holder et højt tempo, kan du forbrænde så meget som 100 til 300 kalorier på en lille halv time, afhængigt af din vægt. Og dobbelt så meget, hvis du går en hel time. Det allerbedste ved at gå er, at mange af de kalorier, du forbrænder, vil være lagret fedt.

Tabellen nedenfor anslår, hvor mange kalorier du forbrænder i timen baseret på din kropsvægt, når du bruger gang som motionsform:

 3.2 km/t4 km/t4,8 km/t5.6 km/t6.4 km/t
55 kg154165193237275
68 kg190204238292340
82 kg230246287353451
95 kg266285333401475
109 kg305327382469545
123 kg344369431529615
136 kg381408476585680

I løbet af de første 30 minutter bruger kroppen glukose som brændstof. Dette tømmes efter cirka 30 minutter, og derefter fortsætter kroppen med at forbrænde fedtceller. Det er lige præcis den del, du gerne vil af med – og derfor kan du med fordel gå mere end 30 minutter ad gangen for at forbrænde fedt.

For eksempel viser et studie i Journal of Exercise Nutrition and Biochemistry den slankende effekt af rask gang på taljeomkredsen af ​​overvægtige kvinder:

Kvinderne, som gik mellem 50 og 70 minutter 3 gange om ugen i 12 uger, tabte omkring 1,5 % kropsfedt og omkring 3 cm omkring taljen.

Hvis du går 30 minutter de fleste dage i ugen, vil du forbrænde 1.000 til 3.000 ekstra kalorier om ugen.. 

Tab dig ved at gå – med disse 5 tips

Du får en ekstra god effekt af træningspasset, hvis du for eksempel har en vægtvest eller en tungere rygsæk på.

  1. En undersøgelse konkluderede, at de, der gik i en hastighed på 4 km/t på en flad mark, og som bar en vest, der vejede 15 % af kropsvægten, forbrændte 12 % flere kalorier end dem, der ikke bar en vest.
  2. Gå op ad bakke for at øge kalorieforbrændingen. Du bør sigte efter at gå op ad bakker, trapper eller klatre to til tre gange om ugen.
  3. Sørg for at bevare en god holdning. Kig langt frem, og fokuser på at stramme dine mave- og ballemuskler. Denne holdning forhindrer skader.
  4. For nogle vil hyppigere gåture være nemmere at gennemføre end længere gåture. En undersøgelse af inaktive personer over 60 år viste, at det at gå 15 minutter tre gange om dagen var lige så godt til at kontrollere blodsukkerniveauet som en lang gåtur på 45 minutter.
  5. For at øge antallet af skridt om dagen kan du for eksempel tage trappen i stedet for elevatoren, parkere længere væk fra arbejdet eller gå en tur til frokost.

Hvor mange kalorier forbrænder man ved at gå 10.000 skridt

At vi skal gå 10.000 skridt hver dag, understøttes af en undersøgelse fra 2016, og det svarer til cirka 6-8 km alt afhængig af størrelsen på dine skridt. Hvis du går en gåtur på 10.000 skridt, kan du regne med at du forbrænder omkring 300 kcal til 500 kcal ekstra. Godt gået!

Se også: BMI-beregner: Tjek din score her!

Kickstart forbrændingen

Er du blevet klogere på, hvor mange kalorier man forbrænder ved at gå? Og er du blevet inspireret til at sætte en daglig gåtur på programmet, for at slippe af med de overflødige kilo? Husk, at al forandring tager tid. Det er en god idé at starte ud med kortere ture, for efterhånden at øge intensiteten gradvist.

Derudover kan et kosttilskud som MetaBurn bidrage til at kickstarte din forbrænding.

MetaBurn er Nordens mest populære kosttilskud til vægttab.

MetaBurn indeholder 350 mg camellia sinesis, som kan hjælpe med vægtkontrol, forbrænding og reducere appetitten, foruden 50 mg chili og 200 mg wakame-ekstrakt. Wakame kan hjælpe med at påvirke fedtstofskiftet og kan også hjælpe med at reducere appetitten. Derudover bidrager vitamin B3, B6 og B9 til et normalt energistofskifte. Krom er med til at opretholde et normalt blodsukkerniveau, hvilket kan have betydning for trangen til slik.

Metaburn form #1

Prøv Metaburn i 60 dage

50% rabat – kun kr 174,-

Du bliver videresendt til en ordreformular udfyldt med oplysninger knyttet til dit telefonnummer. Her kan du læse mere om abonnement og vilkår, før du bestiller. Du bestiller ikke noget endnu.

Hvad sker der, når du bestiller?

I dag

Bestil nemt og prøv i 60 dage til halv pris.

5-7 dage

Hurtig levering. Fri fragt. Diskret forsendelse.

30 dage

Giv besked inden for 30 dage, hvis du ikke ønsker en ny forsendelse.

60 dage

Du modtager en ny forsendelse med 4 måneders forbrug til 174,- pr. måned (i alt 696,-).

HVAD SKER DER, NÅR DU BESTILLER?

I dag

Bestil nemt og prøv i 60 dage til halv pris.

5-7 dage

Hurtig levering. Fri fragt. Diskret forsendelse.

30 dage

Giv besked inden for 30 dage, hvis du ikke ønsker en ny forsendelse.

60 dage

Du modtager en ny forsendelse med 4 måneders forbrug til 174,- pr. måned (i alt 696,-).