Vægttab uden motion: Tab dig uden træning!

Er du blandt dem, der ikke kan lide at træne, men som stadig gerne vil tabe sig hurtigt? Bare rolig, det ER faktisk muligt at opnå et vægttab uden motion. Her får du hemmeligheden til, hvordan du kan slippe af med kiloene – helt uden at få sved på panden.

Det siges, at motion er nøglen til at tabe sig. Men hvad hvis du ikke kan fordrage alt, hvad der har med sved, høj puls og motion at gøre? Er det virkelig nødvendigt træne for at tabe sig – eller er det muligt at blive slank uden motion?

Der er ingen tvivl om, at fysisk aktivitet kan hjælpe et vægttab godt på vej. Fysisk aktivitet hjælper med at øge dit stofskifte, da træning øger din puls og kan give dig mere muskelmasse.

Men det er faktisk muligt at opnå et vægttab uden motion eller træning. Så hvordan taber man sig hurtigt uden motion?

7 tricks til vægttab uden motion

Her får du 7 forskningsbaserede måder at gøre det på. Perfekt til dig som ønsker at gå ned i vægt uden de store anstrengelser. Værsgo: Sådan her kan man tabe sig, uden at dyrke motion.

PS. Husk, at enhver forandring tager tid. Et holdbart vægttab sker sjældent fra den ene dag til den anden. Hav tålmodighed og hold ved – så skal resultaterne nok komme.

Læs også: Hvordan taber man sig hurtigt? 5 effektive slankekure

Tip 1. Giv hjernen noget at tygge på

Vores hjerne har brug for tid til at mærke mæthed. Hvis du spiser hvert måltid hurtigt, når din hjerne ikke at registrere måltidet, og derfor når den ikke at give dig besked om, at du faktisk er mæt og maven er fuld. Ergo kan du let komme til at spise mere end nødvendigt, hvis du skovler maden indenbord i lynfart.

Men det du egentlig ønsker, er jo at spise mindre

At tabe sig uden motion handler altså ikke bare om at spise en sund og diæt – det handler også om at spise langsommere, sådan så hjernen kan nå at give signal om, at du er mæt og har fået nok at spise.

Læs også: Konstant sultfølelse? Sådan får du mindre appetit

En videnskabelig undersøgelse har vist, at dem som spiser deres mad hurtigt, har en større chance for vægtforøgning end dem, som spiser mere langsomt.

I gennemsnit tygger vi hver mundfuld 15 gange. Men hvis du tager dig lidt ekstra tid, og tygger 40 gange, vil du reducere dit kalorieindtag med hele 12 procent, viser en undersøgelse udgivet i American Journal of Clinical Nutrition.

Tip 2. Brug en mindre tallerken 

Vægttab handler i høj grad om at begrænse dit daglige kalorieindtag. Det handler altså blandt andet om at spise mindre portioner.

I de senere år er portionerne imidlertid vokset, og vi ser eksempler på dette både hjemme i vores eget køkken og på restauranter.

Men vidste du, at du faktisk kan narre din hjerne til at spise mindre? Hvis du anretter maden på en mindre tallerken, vil hjernen tro, at du har spist mere, end du egentlig har gjort. Og sådan kan kommer du godt på vej mod et vægttab uden motion.

Især når du spise kalorieholdig mad, er det en stor fordel at lægge det i en lille skål eller på en lille tallerken. På den måde indtager du færre kalorier. 

Vægttab uden motion: Rød tallerken
At spise fra en rød tallerken skulle efter sigende bidrage til, at du spiser mindre.

Hvis du vil narre din hjerne endnu mere, kan du altså bruge en rød tallerken. Forskning viser nemlig, at vi spiser mindre fra en rød tallerken end vi gør fra hvide og blå tallerkener. Årsagen kan være at vi tilknytter rødt til et stop signal.

Du kommer langt bare ved at spise lidt færre kalorier, end du plejer. Det her er altså en ret simpel måde til hvordan du kan blive slank uden motion. 

Læs også: Kalorieberegner: Hvor mange kalorier skal man have om dagen?

Tip 3. Ja til proteiner

Vidste du, at indtaget af proteiner hænger sammen med vægt? Det vil sige, at man kan tabe sig hurtigt uden motion, blandt andet ved at indtage en større andel proteiner.

Det skyldes, at proteiner har en evne til at skabe mæthedsfølelse, noget som kan reducere madindtaget og gøre at du spiser færre kalorier.

Proteiner har nemlig indvirkning på flere hormoner som styrer sult- og mæthedsfølelsen – deriblandt ghrelin og peptid.

I et studie fandt man ud af, at det at øge proteinindtaget fra 15 % til 30 % hjalp deltagerne til at spise 441 færre kalorier hver dag, noget som i gennemsnit betød et vægttab på 5 kilo.

De gjorde intet andet for at reducere madindtaget. 

Hvordan taber man sig uden motion? Pande med spejlæg på.
Kan man tabe sig uden at dyrke motion? En frokost med mange proteiner øger chancen for et vægttab uden motion.

I praksis betyder dette at for eksempel bytte en frokost med meget korn ud med en frokost med mange proteiner, som et æg. Æg til frokost havde positiv effekt i et studie blandt overvægtige kvinder.

Kvinderne endte også med at spise færre kalorier i de næste 36 timer.
Eksempler på proteinrige fødevarer er kyllingebryst, fisk, græsk yoghurt, quinoa og mandler.

Tip 4. Et vand-vittigt tip

Endnu et tip i kategorien: “hvordan taber man sig hurtigt uden motion”, er at drikke vand. Du skal generelt sørge for at opretholde din væskebalance og altså sørge for at drikke jævnligt gennem hele dagen. Men det kan især være en fordel at drikke før et måltid. (Vær dog opmærksom på, at væske før et måltid fortynder mavesyren. Metoden er derfor ikke god, hvis du døjer med lav mavesyre).

Forskning viser, at det at drikke en halv liter vand 30 minutter før et måltid kan reducere sultfølelsen og kalorieindtaget.

Deltagere, der drak vand før måltidet, tabte så meget som 44 % mere vægt over en 12-ugers periode sammenlignet med dem, der ikke drak vand.

Husk også, at det skal være den rigtige form for væske, du drikker. Hvis du har for vane at drikke meget sodavand eller juice, kan du få god effekt af at erstatte noget af mængden med vand – og du vil garanteret mærke en effekt.

Byt derfor gerne den sukkerholdige væske ud med sunde alternativer som vand, grøn te og kaffe. Sådan kan man tabe sig uden at dyrke motion!

Læs også: Kan grøn te gøre dig slank?

Tip 5. Spis i skærmfri omgivelser

Som vi tidligere har gennemgået, er det en god idé at spise langsomt og tygge mere, hvis du ønsker at tabe dig uden træning. Men det kan være svært at spise langsomt og mindfult, hvis du spiser samtidig med at du ser TV. 

Det viser sig nemlig, at det at spise mens du ser TV (eller udsætter dig selv for andre forstyrrelser), kan gøre, at du spiser hele 10 % mere end du ville have gjort, hvis du ikke var distraheret.

Hvis du konstant spiser foran TV’et eller andre forme for skærme, øges chancerne for, at du spiser mere. På lang sigt kan disse ekstra kalorier have meget at sige for din vægt.

Tip 6. Sov mere, stress mindre

Vidste du, at det er en sammenhæng mellem appetit og søvn?

Sover du dårlig, kan det forstyrre de appetitregulerende hormoner leptin og ghrelin. Det er dem, som sender besked om, hvorvidt du er mæt eller sulten. Desuden vil kortisolniveauet stige, hvis du udsætter dig selv for meget stress.

Resultatet er en større sultfølelse og at du får mere lyst til usund mad. En nat med for lidt søvn øger altså chancen for at du spiser flere kalorier. 

Tip 7. Kosttilskud til vægtkontrol

Et kosttilskud kan også hjælpe dig på vej til større vægtkontrol.

Metaburn er et kosttilskud, som hjælper ved at øge forbrændingen og dæmpe appetitten. Det indeholder 350 mg camellia sinesis, som kan hjælpe til øget vægtkontrol, bedre stofskifte og mindre sultfølelse. Desuden 50 mg chili og 200 mg wakame-ekstrakt. Wakame kan bidrage til at påvirke fedtstofskiftet samt til at reducere appetitten. Derudover bidrager vitamin B3, B6 og B9 til normal energistofskifte.

Med Metaburn i kroppen vil du mærke, at det bliver lettere at spise mindre, og vanskeligere at tage på. Også uden træning. Prøv det nu!

*Motion er gavnligt for din overordnede sundhed, og vi anbefaler derfor, at du kombinerer Metaburn med fysisk aktivitet. Vælg en rar bevægelsesform, der gør dig glad.

Metaburn form #1

Prøv Metaburn i 60 dage

50% rabat – kun kr 174,-

Du bliver videresendt til en ordreformular udfyldt med oplysninger knyttet til dit telefonnummer. Her kan du læse mere om abonnement og vilkår, før du bestiller. Du bestiller ikke noget endnu.

Hvad sker der, når du bestiller?

I dag

Bestil nemt og prøv i 60 dage til halv pris.

5-7 dage

Hurtig levering. Fri fragt. Diskret forsendelse.

30 dage

Giv besked inden for 30 dage, hvis du ikke ønsker en ny forsendelse.

60 dage

Du modtager en ny forsendelse med 4 måneders forbrug til 174,- pr. måned (i alt 696,-).

HVAD SKER DER, NÅR DU BESTILLER?

I dag

Bestil nemt og prøv i 60 dage til halv pris.

5-7 dage

Hurtig levering. Fri fragt. Diskret forsendelse.

30 dage

Giv besked inden for 30 dage, hvis du ikke ønsker en ny forsendelse.

60 dage

Du modtager en ny forsendelse med 4 måneders forbrug til 174,- pr. måned (i alt 696,-).