Hvor mange kalorier har jeg brug for?

Kalorieberegneren fortæller dig let, hvor mange kalorier du har brug for hver dag for at tabe dig eller for at opretholde vægten. Hvad og hvor meget kan du spise hver dag? Hvad skal du spise?

Hvis du konsekvent får flere kalorier, end du forbrænder, vil du tage på i vægt. Hvis du får for lidt energi, vil du tabe dig:

 • Nøglen til vægttab er at spise den rigtige mængde kalorier
 • Hvad der er den rigtige mængde styres af vægt, køn, alder, højde og fysisk aktivitet
 • Fødevarer med mange kalorier, men med lidt næringsværdi, kalder vi tomme kalorier

Nedenfor finder du MetaBurns egen kalorieberegner, som er videnskabeligt baseret på Mifflin.St Jeor ligningen, og som har vist sig at være en meget nøjagtig måde at estimere dine kaloriebehov på. Lad os også se på, hvad kalorier virkelig er, og hvordan du effektivt kan tabe sig.

Dit kønDin vægt (kg)

Din højde (cm)

Din alder (år)

Dit aktivitetsniveau


KALORIER HOLDER OS I LIVE

Vi har brug for kalorier for at overleve. Uden energi ville cellerne i vores krop dø, hjertet og lungerne ville stoppe, og organerne ville ikke være i stand til at udføre basale, vitale processer.

Hvis vi alle indtog den rigtige mængde kalorier hver dag, ville vi sandsynligvis have en stabil vægt og lægge grundlaget for et godt helbred. Både et kalorieforbrug, der er for lavt eller højt, kan til sidst medføre sundhedsmæssige problemer.

Kalorier i mad fortæller os, hvor meget energi den indeholder. Men det er ikke kun kalorier, der er vigtige, også hvilken kilde kalorierne kommer fra, og hvornår den dag du spiser.

Rundt 2000 kalorier om dagen

Mens kvinder typisk har brug for omkring 1.600 og 2.400 kalorier om dagen, har mænd brug for mellem 2.000 og 3.000 kalorier.

Muskler forbrænder flere kalorier end fedt, og mænd har normalt mere muskelvæv end kvinder, så de har også højere hvilemetabolisme. For eksempel vil 4,5 kilo muskelmasse forbrænde 50 kalorier om dagen i hvile, mens 4,5 kilo fedt giver en forbrænding på 20 kalorier.

Dette betyder, at mænd har en tendens til at tabe sig mere end kvinder, selvom de skærer nøjagtigt det samme antal kalorier.

12 TIPS FOR AT SPARE PÅ KALORIERNE

 1. Spis frokost: En morgenmadsplade med meget protein og fedt giver dig en god følelse af mæthed og forhindrer dig i at snacke hele dagen.
 2. Spis regelmæssig: Det kan få dig til at forbrænde kalorier mere effektivt. 
 3. Vælg kalorier, der langsomt optages af kroppen: Kulhydrater med et højt fiberindhold som bælgfrugter og sunde fedtstoffer som avocado tager længere tid at frigive energi. Dette forhindrer dig i at blive sulten så hurtigt. 
 4. Træning: Kan hjælpe dig med at forbrænde disse ekstra kalorier, og som en bonus føler du dig meget bedre. Du kommer langt med en hurtig gåtur hver dag.
 5. Drik vand: Vand er kaloriefrit og giver dig en følelse af mæthed. Prøv at undgå læskedrikke og alkohol, da disse er fulde af kalorier. 
 6. Tjek etiketten: Hvis et produkt lover “10 procent mindre fedt”, betyder det ikke nødvendigvis, at du kan spise mere af det. Kontroller, hvor mange kalorier du får i alt.
 7. Mindre portioner: Du behøver ikke opgive alt, hvad du kan lide, men i stedet kan du spise mindre portioner. 
 8. Spis langsomt: Det kan tage mellem 20 og 30 minutter, før vi føler os mætte.
 9. Brug indkøbsliste: Planlæg ugen på forhånd, så bliver det lettere at holde styr på nutidens kalorier. 
 10. Undgå at blive for streng: Lejlighedsvis forkæle dig selv med noget godt, men i mindre mængder. Hvis du konstant forbyder dig selv noget godt, er det lettere for dig at ende med at spise for meget.
 11. Få nok søvn: Søvntab påvirker stofskiftet og er knyttet til vægtøgning.
 12. Undgå at spise to timer før sengetid: Det kan forstyrre søvnkvaliteten og øge risikoen for at gå op i vægt.

HVOR MANGE KALORIER ER DER I MAD?

Vi ser på antallet af kalorier i de tre vigtigste ingredienser i mad:

1 g kulhydrater indeholder 4 kcal

1 g protein indeholder 4 kcal

1 g fedt indeholder 9 kcal

Lad os sige, at du spiser fire æg (243 gram):

Fedt: 23,11 g

23,11 g x 9 kcal = 207,99 kcal

Protein: 30,52 g

30,52 x 4 kcal = 122,08 kcal

Kulhydrat: 1,75 g

1,75 x 4 kcal = 7 kcal

243 gram råæg indeholder 347 kcal. 208 kcal kommer fra fedt, 122 kcal stammer fra protein, og kulhydrat giver 7 kcal.

HVORNår bør du spise?

Forskning viser, at det betyder noget, når du spiser på dagen, at forbrænde kalorier så effektivt som muligt.

For eksempel en undersøgelse fra Tel Aviv gengivet i tidsskriftet Fedme, at en stor morgenmad med 700 kcal er ideel til at tabe sig, hvilket reducerer risikoen for diabetes, hjertesygdomme og højt kolesteroltal.

Læs også: Alt om mad sent på aftenen

En stor morgenmad kan derfor hjælpe med at kontrollere kropsvægt.

Det anbefales også ikke at spise flere kalorier sent om aftenen, end du gør til frokost og morgenmad. Ideelt set skal du Spis to tredjedele af dit daglige kalorieindtag inden middagen.

Du skal heller ikke lægge dig på fuld mave, men i stedet spise noget let om aftenen.

HvaD ER KALORIER?

Kalorier (kcal) er en måleenhed for energi, og enkelt forklaret svarer en kalorie til den mængde varme, der er nødvendig for at opvarme et gram vand en grad – fra 14,5 ° C til 15,5 ° C.

 • Det er ikke kun mad og drikke, der indeholder kalorier. Alt, der indeholder energi, har kalorier. For eksempel indeholder 1 kilo kul 7.000.000 kalorier.
 • Da kalorier er en så lille enhed, bruger vi udtrykket kilokalorier (kcal) i ernæring. 1 kcal er 1000 kalorier. Det vil sige den mængde energi, der er nødvendig for at opvarme et kilo vand en grad. 

Hvor mange kalorier forbrÆnder jeg?

Eksempler på aktiviteter og kalorier, som du forbrænder i anslået 30 minutter, hvis du vejer 57 kg.

Læs også: Hvilepulsen afslører om du er i dårlig form

AktivitetKalorier
Løfte vægte90
Vand-aerobic120
Svømming180
150
Løb300 
Arbejd foran en pc41
Sove19

Bemærk, at din krop har brug for mere energi til at bevæge sig, hvis du vejer mere. Så du forbrænder flere kalorier, jo mere du vejer.

Gå ned i vÆGt med MetaBurn

Får du for mange kalorier hver dag? Ud over at foretage diætændringer kan du også få opstartshjælp med kosttilskud som MetaBurn. MetaBurn indeholder blandt andet krom, grøn te, chili og wakameekstrakt. Krom hjælper med at opretholde normale blodsukkerniveauer, hvilket igen kan hjælpe med at bremse trang til slik.

Tag to kapsler hver dag. Det er alt du skal bruge for at tabe dig!

PRØV METABURN Gratis

60 dage – kun 79 kr i porto

Indtast dit telefonnummer

Du vil blive sendt videre til en ordreformular, der er forudfyldt med oplysninger knyttet til dit telefonnummer. du bestiller ikke noget endnu.